Nieuwsberichten

Korte aankondigingen en verslagjes van onze bezigheden.

Feest!

Geplaatst 21 dec. 2018 04:59 door Leoni B

Concordia heeft een prachtig resultaat gehaald bij het afgelopen concours. De eerste keer dat we in de vierde divisie zijn uitgekomen, heeft ons meteen een hele ruime eerste prijs opgeleverd. We zijn trots! Een beetje opgelucht zijn we ook, want poeh, het is vergt veel inzet van alle muzikanten en 't bestuur! Bedankt voor alle steun die we de afgelopen maanden van jullie allen hebben gekregen!

We wensen iedereen fijne feestdagen en een spetterend 2019!

Tot 20 januari, op ons nieuwjaarsconcert in 't Gildegebouw te Netterden!

De beste wensen!

Concours & Try Out Concert

Geplaatst 23 nov. 2018 06:24 door Leoni BAankomende dinsdag, 27 november, houdt Fanfare Concordia om 20:30 uur een Try Out Concert bij Partycentrum Terhorst. Iedereen is van harte welkom! Op het programma staan de concourswerken. Toegang is gratis!
Bierfeest 2018 een daverend succes!

Geplaatst 15 okt. 2018 09:10 door Leoni B

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een nieuwe traditie. Het Netterdense Bierfeest. Dit jaar waren er wel drie blaaskapellen aanwezig: Netterden, Azewijn én Praest. Gezellig druk en muzikaal erg mooi omlijst hebben wij een fantastische avond gehad. Natuurlijk was iedereen weer in passende klederdracht aanwezig, met dank aan Silvia, kunt u met de onderstaande foto's nog even nagenieten.We hopen dat iedereen net zo heeft genoten als wij. Stiekem kunnen wij niet wachten op de volgende editie!

Nieuwe foto's!

Geplaatst 6 sep. 2018 06:34 door Leoni B

Fanfare Concordia heeft vanaf nu prachtige nieuwe portretfoto's. Met dank aan Evie Koolenbrander, onze fotografe en een prachtige locatie aan de Omsteg van Netterden Zand & Grind BV. Deze foto's kun je vinden op een aparte pagina onder het kopje 'Media' en dan 'Portretfoto's 2018'.
Bovendien heeft Willem van Baalen voor ons foto's gemaakt van het Pleinconcert. Deze foto's kun je zien bij 'Media' en dan 'Foto's'.

Druk najaar op komst!

Geplaatst 6 sep. 2018 06:22 door Leoni B

Na een welverdiende vakantie, hebben alle muzikanten de afgelopen weken hun instrumenten alweer opgepakt. Er staan weer een tal van serenades op het programma, maar ook de voorbereidingen voor de rondgang lopen op volle toeren.

  • Zondag 9 september vanaf 11:00 uur rijden we weer op onze welbekende wagen door het dorp en worden de hopelijk goed gevulde enveloppen door onze vrijwilligers opgehaald.
  • Zondag 7 oktober is er vanaf 10:00 uur een knollenkermis-viering van 'Anders Beleven' in onze eigen kerk, met aansluitend een kranslegging ter nagedachtenis aan onze overleden leden.
  • Vanaf woensdag 10 oktober komen we weer bij u aan de deur voor de lotenverkoop. LET OP: Dit jaar vindt de loterij in de week ná de knollenkermis plaats!!! De loten kosten 1,- Euro per stuk en de opbrengst wordt zoals altijd gebruikt voor de aanschaf van nieuwe instrumenten en de jeugdopleiding. En natuurlijk hebben we een spectaculaire hoofdprijs dus meedoen is zeker de moeite waard!
  • Woensdagmiddag 10 oktober is er een proefles van onze blokfluitlerares Annemijn. Kijk in het Netternieuws voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden!
  • Zaterdag 13 oktober vanaf 20:00 uur houden wij weer 't Netterdense Oktoberfest. Dit jaar zal niet alleen de muziek een optreden verzorgen, maar zullen er ook twee andere Egerländer kapelletjes echte Duitse Bierfeestmuziek ten gehore brengen. De kaarten gaan vanaf 15 september bij Café Meijer in de voorverkoop. Wees er op tijd bij, want VOL = VOL.

Bijna vakantie!

Geplaatst 11 jul. 2018 05:45 door Leoni B

De muziek heeft een aantal hele drukke weken achter de rug. Vorige week hebben we nog heel gezellig kermis gevierd bij de Pol in Ulft. We hebben heel wat serenades op ons programma gehad en natuurlijk kijken we terug op een prachtig concert bij KNA Zeddam.
Ook zijn we de afgelopen weken druk bezig ons thuishonk wat te pimpen. De rode muziekkleur is nu - ook als onze muzikanten afwezig zijn - wel erg prominent aanwezig in onze oefenruimte. Samen met de vrijwilligers van de schutterij en onze eigen klusploegen, zijn we al een heel eind gekomen. Nog een laagje verf en dan wordt 't tijd voor een mooie nieuwe vloer. Een bedankje aan de schutterij voor hun inzet is daarom wel op z'n plaats! Bedankt heren en dames!


Ons laatste optreden voor de zomervakantie is traditiegetrouw de muzikale omlijsting bij de Bonte Avond van de KiVaDa, op dinsdag 17 juli. Vanaf 28 Augustus starten we weer met onze repetities en zondag 9 september komen we bij u langs met onze jaarlijkse inzameling voor het instrumentenfonds. In verband met de drukke agenda is er dit jaar voor gekozen om de rondgang naar september te verplaatsen.

En nog een belangrijk dag voor in uw agenda: Zondag 9 december gaan wij op Concours in Enschede.

Optredens komende weken

Geplaatst 1 jun. 2018 01:50 door Leoni B

Fanfare Concordia doet ook dit jaar weer mee aan de avondvierdaagse in Ulft. Zaterdagmiddag, 9 juni, zullen wij met de hele fanfare de laatste meters samen met onze lopers afleggen!

Dinsdag 19 juni is er vanaf 19:00 uur weer onze voorspeelavond waar onze jeugdleden het publiek zullen verassen met leuke en flitsende optredens!

Dan op 24 juni zijn wij uitgenodigd bij KNA Zeddam om mee te doen met hun muziekfestival Zeddam. Maar liefst 6 verenigingen zullen in de prachtige coulisse van het natuurtheater hun mooiste repertoire ten gehore brengen. Het festival is van 12:00 tot 18:00 uur.


Pleinspektakel 2018!

Geplaatst 8 mei 2018 02:23 door Leoni B

Op eerste pinksterdag is het tijd voor het Pleinspektakel! Ook in 2018 staat er een fantastische editie op de planning met volop activiteiten voor jong en oud! We starten om 11:00 uur met ons concert.


Rabobank Clubkas Campagne 2018!

Geplaatst 20 mrt. 2018 08:14 door Leoni B

Tussen 5 en 19 april kan er weer gestemd worden voor de Rabobank Clubkas Campagne! Als je lid bent van de Rabobank, ontvang je automatisch een brief met jou stem-code, bewaar deze goed en stem voor Fanfare Concordia!

Bedankt!

Optredens in februari

Geplaatst 24 jan. 2018 05:17 door Leoni B

Voor de komende februari staan er 3 belangrijke optredens in onze agenda's. Twee daarvan zijn erg vrolijk en we kijken er graag naar uit: Op de vrijdag voor Carnaval halen we onze Jeugdprins Eric thuis op!
Zondag om 13:11 uur is de rondgang door het dorp, samen met Prins Rob. Prins Rob heeft meestal een rode jas aan als er iets in het dorp te doen is. Dit keer is het ook een rood gewaad, maar dal wel in een iets andere hoedanigheid. Voor de fanfare mag dat de pret niet drukken. Integendeel, hierdoor wordt 't feestje alleen maar leuker! De carnavalshits van de fanfare worden daarom ook al grondig afgestoft.

Het derde optreden heeft helaas een hele droevige reden. Op zondag 25 februari, om 10:00 uur, zullen wij onze medewerking verlenen aan de laatste Dienst in onze Walburgiskerk. Veel inwoners hebben het er behoorlijk moeilijk mee. We zijn er gedoopt, we hebben er onze eerste Communie mogen doen, we zijn er getrouwd en onze dierbaren worden er regelmatig herdacht.

De kerk is altijd onderdeel geweest van onze tradities en dorpsactiviteiten. Of het nu op kermiszondag was, waar menigeen muzikant toch wel met kleine oogjes in de banken zat (om 't maar niet over de maandagochtend te hebben). Of de de mooie liederen van ons gemengd koor, en vroeger ook het jeugdkoor. Iedereen heeft wel een favoriet of twee. Of de vaak aangrijpende diensten en kransleggingen ter nagedachtenis aan de overleden leden van onze Fanfare.

Belangrijke tradities die inwoners van Netterden over de jaren en eeuwen heen heeft samengebracht. Zondag 25 februari wordt de dag waarbij wij zullen stil staan bij de mooie en droevige momenten in ons leven en de historie van onze kerk.

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/481215_436363456442124_1982127174_n.jpg?oh=a23096dab6a9e1e5ef83aea904f0352a&oe=5ADBD018
(Foto: Kerstconcert 2010, met de kerk in de 'oude' staat - Credits Peter van Tuijl)

1-10 of 91