Nieuwsberichten

Korte aankondigingen en verslagjes van onze bezigheden.

Bijna vakantie!

Geplaatst 11 jul. 2018 05:45 door Leoni B

De muziek heeft een aantal hele drukke weken achter de rug. Vorige week hebben we nog heel gezellig kermis gevierd bij de Pol in Ulft. We hebben heel wat serenades op ons programma gehad en natuurlijk kijken we terug op een prachtig concert bij KNA Zeddam.
Ook zijn we de afgelopen weken druk bezig ons thuishonk wat te pimpen. De rode muziekkleur is nu - ook als onze muzikanten afwezig zijn - wel erg prominent aanwezig in onze oefenruimte. Samen met de vrijwilligers van de schutterij en onze eigen klusploegen, zijn we al een heel eind gekomen. Nog een laagje verf en dan wordt 't tijd voor een mooie nieuwe vloer. Een bedankje aan de schutterij voor hun inzet is daarom wel op z'n plaats! Bedankt heren en dames!


Ons laatste optreden voor de zomervakantie is traditiegetrouw de muzikale omlijsting bij de Bonte Avond van de KiVaDa, op dinsdag 17 juli. Vanaf 28 Augustus starten we weer met onze repetities en zondag 9 september komen we bij u langs met onze jaarlijkse inzameling voor het instrumentenfonds. In verband met de drukke agenda is er dit jaar voor gekozen om de rondgang naar september te verplaatsen.

En nog een belangrijk dag voor in uw agenda: Zondag 9 december gaan wij op Concours in Enschede.

Optredens komende weken

Geplaatst 1 jun. 2018 01:50 door Leoni B

Fanfare Concordia doet ook dit jaar weer mee aan de avondvierdaagse in Ulft. Zaterdagmiddag, 9 juni, zullen wij met de hele fanfare de laatste meters samen met onze lopers afleggen!

Dinsdag 19 juni is er vanaf 19:00 uur weer onze voorspeelavond waar onze jeugdleden het publiek zullen verassen met leuke en flitsende optredens!

Dan op 24 juni zijn wij uitgenodigd bij KNA Zeddam om mee te doen met hun muziekfestival Zeddam. Maar liefst 6 verenigingen zullen in de prachtige coulisse van het natuurtheater hun mooiste repertoire ten gehore brengen. Het festival is van 12:00 tot 18:00 uur.


Pleinspektakel 2018!

Geplaatst 8 mei 2018 02:23 door Leoni B

Op eerste pinksterdag is het tijd voor het Pleinspektakel! Ook in 2018 staat er een fantastische editie op de planning met volop activiteiten voor jong en oud! We starten om 11:00 uur met ons concert.


Rabobank Clubkas Campagne 2018!

Geplaatst 20 mrt. 2018 08:14 door Leoni B

Tussen 5 en 19 april kan er weer gestemd worden voor de Rabobank Clubkas Campagne! Als je lid bent van de Rabobank, ontvang je automatisch een brief met jou stem-code, bewaar deze goed en stem voor Fanfare Concordia!

Bedankt!

Optredens in februari

Geplaatst 24 jan. 2018 05:17 door Leoni B

Voor de komende februari staan er 3 belangrijke optredens in onze agenda's. Twee daarvan zijn erg vrolijk en we kijken er graag naar uit: Op de vrijdag voor Carnaval halen we onze Jeugdprins Eric thuis op!
Zondag om 13:11 uur is de rondgang door het dorp, samen met Prins Rob. Prins Rob heeft meestal een rode jas aan als er iets in het dorp te doen is. Dit keer is het ook een rood gewaad, maar dal wel in een iets andere hoedanigheid. Voor de fanfare mag dat de pret niet drukken. Integendeel, hierdoor wordt 't feestje alleen maar leuker! De carnavalshits van de fanfare worden daarom ook al grondig afgestoft.

Het derde optreden heeft helaas een hele droevige reden. Op zondag 25 februari, om 10:00 uur, zullen wij onze medewerking verlenen aan de laatste Dienst in onze Walburgiskerk. Veel inwoners hebben het er behoorlijk moeilijk mee. We zijn er gedoopt, we hebben er onze eerste Communie mogen doen, we zijn er getrouwd en onze dierbaren worden er regelmatig herdacht.

De kerk is altijd onderdeel geweest van onze tradities en dorpsactiviteiten. Of het nu op kermiszondag was, waar menigeen muzikant toch wel met kleine oogjes in de banken zat (om 't maar niet over de maandagochtend te hebben). Of de de mooie liederen van ons gemengd koor, en vroeger ook het jeugdkoor. Iedereen heeft wel een favoriet of twee. Of de vaak aangrijpende diensten en kransleggingen ter nagedachtenis aan de overleden leden van onze Fanfare.

Belangrijke tradities die inwoners van Netterden over de jaren en eeuwen heen heeft samengebracht. Zondag 25 februari wordt de dag waarbij wij zullen stil staan bij de mooie en droevige momenten in ons leven en de historie van onze kerk.

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/481215_436363456442124_1982127174_n.jpg?oh=a23096dab6a9e1e5ef83aea904f0352a&oe=5ADBD018
(Foto: Kerstconcert 2010, met de kerk in de 'oude' staat - Credits Peter van Tuijl)

Nieuwjaarsconcert 2018

Geplaatst 15 jan. 2018 07:45 door Leoni B

Fanfare Concordia kijkt terug op een erg gezellig en muzikaal nieuwjaarsconcert. Heel erg bedankt St. Jozef uit Azewijn voor het prachtige optreden!
En natuurlijk een bedankje aan alle toeschouwers! Zonder jullie steun kunnen wij niet bestaan!

Nieuwjaarsconcert 2018!

Geplaatst 9 jan. 2018 04:22 door Leoni B

Fanfare Concordia nodigt iedereen uit voor haar jaarlijkse Nieuwjaarsconcert. Dit jaar op zondag 14 januari. We beginnen om 11:00 uur en worden vergezeld door een geweldige gastvereniging, Fanfare St. Jozef uit Azewijn. Het belooft een mooie dag te worden, het programma is afwisselend en zal u zeker niet teleurstellen! Tot zondag!

Happy New Year!


Nieuwjaarsconcert Concordia 2018

Geplaatst 29 nov. 2017 10:25 door Leoni B

De Sint is nog elke avond druk in de weer, en ook de kerstman heeft het nog druk. Toch is de fanfare al druk met de voorbereidingen voor 2018! Graag willen wij iedereen uitnodigen voor ons jaarlijkse nieuwjaarsconcert. Dit jaar vindt het plaats op 14 januari 2018. Dus schrijf het alvast in je agenda, en tot dan!

Foto Nieuwjaarsconcert 2017
Foto Nieuwjaarsconcert 2017

Kerstmarkt 's-Heerenberg

Geplaatst 29 nov. 2017 10:20 door Leoni B

Ook dit jaar is de fanfare weer aanwezig op de Rotary Club Bergh kerstmarkt in 's-Heerenberg.

Kom ook gezellig een Glühwein drinken op zaterdag 9 december, vanaf 14:00, op Huis Bergh!


Knollenkermis 2017

Geplaatst 8 okt. 2017 05:36 door Leoni B

De zondag voor de tweede maandag van Oktober is 't in Netterden Knollenkermis. Niet de zondag na de eerste maandag, want vroeger was de knollenkermis op de 2de maandag, en daarom is het nu de zondag voor de 2de maandag. Tenminste, zo is door de oude generatie muzikanten uitgelegd aan de jongere generatie. 
Maar het weer zat dit jaar niet mee. De lampionnenoptocht moest behoorlijk worden ingekort. Het keizerschieten was dit jaar extra knus en gezellig, zo met z'n allen onder een tentje. Het mocht de pret niet drukken, en we hebben weer een mooi feest met veel tradities en goede gewoontjes gevierd. Onze nieuwe keizer is Rob Simmes. Na Frank & Hein als koning, kon het haast ook niet anders. Rob, van harte gefeliciteerd. Geniet ervan.Krans voor de overleden leden van de Fanfare
1-10 of 86