Nieuwsberichten‎ > ‎

Knollenkermis en de afsluiting van de kerkrestauratie

Geplaatst 5 okt. 2014 12:09 door Leoni B
Afgelopen zaterdag heeft de muziek haar medewerking verleend aan de officiële afsluiting van de restauratie van onze kerk. De kerk zag er weer eens prachtig uit, het Walburgisplein ziet er nu ook weer spik en span uit en het weer was ons zéér goed gezind. We hebben er dus met z'n allen een groot feest van gemaakt. Natuurlijk mocht ook de nodige media-aandacht niet ontbreken. Omroep Gelderland heeft al een video-item geplaatst en op Social Media komt de ene na de andere foto voorbij.

YouTube-video Omroep Gelderland


De muziek mocht tussen de verschillende speeches een aantal mooie muziekstukken ten gehore brengen. Eén muziekstuk, Locus Iste heeft wel een hele bijzondere betekenis. Anton Bruckner heeft dit in 1869 geschreven voor de inwijding van een kapel in de Nieuwe Dom van Linz, Oostenrijk. Oorspronkelijk is het gecomponeerd voor een vierstemmig koor, de Latijnse tekst gaat als volgt:

Locus iste a Deo factus est, deze plaats is door God gemaakt.
A Deo factus est inaestimabile sacramentum, door God is hij gemaakt tot een onschatbaar heiligdom.
Irreprehensibilis est, hij is onberispelijk.

Beter kan men de schoonheid van onze Netterdense kerk toch niet in woorden vatten?
De muziek vond het een zeer geslaagde dag. Het was een prachtige afsluiting van één van de vele hoofdstukken die de geschiedenis van ons klein dorpje rijk is.Ondertussen zijn een aantal leden van de muziek ook nog druk bezig geweest met de voorbereidingen van de Knollenkermis. De meeste prijsjes voor de loterij zijn nu binnen en er zit weer heel wat leuks tussen! De hoofdprijs is € 150,- aan cadeaubonnen, daarnaast zijn er nog ten minste 45 waardebonnen voor een tal van winkels. Verschillende bloemisten, bakkerijen, tankstations, cafés en restaurants hebben deze aan ons gesponsord. Onze muzikanten zullen in de loop van de week met de gebruikelijke bruine envelopjes bij u aan de deur verschijnen.

Op zaterdagavond zal er dan een optocht door het dorp plaatsvinden. Zondagochtend is er een kerkdienst en kranslegging, aansluitend is er keizerschieten bij het gebouw. Dus tot zaterdag en veel geluk bij onze knollenkermisloterij!


Comments