Concertverslagen‎ > ‎

Nieuwjaarsconcert 2014

Dit concert zou bijzonder worden, dat was al vroeg te merken. Best spannend... Een hele fanfare die nieuwe uniformen krijgt. Daar hoort natuurlijk ook een muzikale presentatie bij, en daarom werd dit nieuwjaarsconcert gekozen als hét moment! Zelfs de kranten gaven er aandacht aan:

Artikel Vizier

Luxeproblemen. Daar mag je als Fanfare trots op zijn, tenminste wel als het gaat om het grote aantal jeugdleden. En omdat ons luxeprobleem elk jaar gestaagd groeit, hadden we dit jaar besloten dat het programma en de invulling van dit concert, maar meteen aan hun overgelaten moest worden. Pien en Myran werden geronseld als nieuwe ladyspeakers, de jeugd bepaalde het muzikale programma... en bovendien waren ze ook nog verantwoordelijk voor de invulling van de presentatie van de nieuwe pakken!

Gelukkig werden de oudjes er toch nog wat bij betrokken en begonnen we het concert, speciaal voor hen, met een mooie mars: De Optimisten. Tevens is deze mars ook opgenomen in het vaste marsenrepertoire, het kan dus zo maar zijn dat u deze mars nog vaker zult horen.


Aansluitend op dit vlotte begin, kwam het volgende nummer. Pirates of the Carribean. Pittig, met veel dynamiek en tempo, net zoals in de film.

En toen begonnen de zenuwen écht te werken. Het was namelijk tijd voor een eerste verassing. Op het programma stond het lied 'De Zee' van Trijntje Oosterhuis en daar hoort toch echt een zangeres bij!

Er was even overleg of we Trijntje zelf zouden vragen, maar we vonden het toch leuker om het een beetje 'Netterdens' te houden.Astrid en Fleur!

Astrid als zangeres en Fleur als begeleiding op keyboard. Het was prachtige muziek, Astrids zang kwam er dankzij Acronius' geluidstechniek goed bovenuit. We hebben allemaal genoten van onze Netterdense Trijntje!

We vervolgden ons programma met een ander bekend nummer, 'You raise me up'. Astrid en Fleur hadden even een pauze verdient, de melodie gespeeld door twee saxofoons. Onze solisten Myran en Vera hebben dit gevoelige nummer een heel nieuwe klank gegeven.Om geheel in het thema van populaire liedjes te blijven, werd vervolgd met 'Hey Jude' van de Beatles! De overstap van Trijntje naar Paul McCartney was voor Astrid geen enkel probleem en zo hebben we ook van dit nummer erg kunnen genieten.

En dan was het natuurlijk ook weer eens tijd voor onze blokfluitgroep. Ze hadden samen met Annemijn verschillende boerderijliedjes ingestudeerd en brachten deze nu ten gehore. Natuurlijk hoorde daar ook de passende kledij bij. Ook het jeugdorkest mocht niet missen, zij speelden dit jaar de liedjes 'At the Fair' en 'Holiday'.
Na een kleine pauze werden voor het podium doeken gehangen. Het oplettende publiek wist het zeker, daar achter zouden de muzikanten met hun nieuwe pakken staan. Ons erelid Jan werd door Peter gevraagd of hij kon helpen met de presentatie. Jan kreeg een schaar (uiteraard geheel in stijl, op een gouden kussentje) en een ladder en moest het touwtje doorknippen.


Maar wat bleek?

De muziek was nog niet helemaal omgekleed.
Alleen de heren en dames van het zware koper en de percussie hadden het zo snel gered!
Het valt natuurlijk ook niet mee, al die knoopgaten vinden!


Onze dirigent Gerjo besloot de tijd maar wat op te vullen en zette het volgende muziekstuk in, misschien zouden ze dan wel wat vaart maken met dat omkleden. Mark wist er nog snel achter aan te komen en zo kon hij nog een stukje van onze 'Mambo Nr. 5' oppikken.Gelukkig liet ook de rest niet lang meer op zich wachten.En dat zijn ze dan. De nieuwe uniformen. Zwart, met het bekende Concordia-rood, en natuurlijk met gouden randjes en witte pluim. Vindt u het wat?Na dit spectaculaire optreden, greep Mark zijn kans om ook nog even een woordje te doen. Er werd flink uitgedeeld. Gerjo kreeg een special edition stropdas, Vera kreeg een mooie nieuwe saxofoon en onze jubilarissen Miriam, Rob, Hein, Martin en Henny kregen een speldje.
Om het geheel feestelijk af te sluiten, werd als laatste nummer 'I go to Rio' van Peter Allen gespeeld. De muziek wil iedereen bedanken die er aan meegewerkt heeft om dit concert zo te laten slagen!

 

Gelderlander 25 Januari 2014
Sponsoren

YouTube-video I Go to Rio Peter Allen


Comments