Het Pleinspektakel! (2013)

2013 Pleinspektakel


Klik op het bovenstaande album om alle foto's te zien!
Kort samengevat: Zon, gezelligheid en héél lang blijven hangen... Maar laten we bij het begin beginnen:


Het jaar 2013 is voor Concordia bijzonder, want dit jaar willen we genoeg geld inzamelen om nieuwe uniformen aan te schaffen. Maar naast deze grote uitgave, moeten er ook altijd nieuwe instrumenten worden aangeschaft. Als we ons niveau willen behouden en verbeteren, zullen een aantal instrumenten en secties zeel spoedig moeten worden vervangen. Gelukkig draait niet altijd alles om geld en dit jaar wilde Concordia vooral een gezellig pleinconcert organiseren.

En juist daar heeft onze, inmiddels Prinses, Beatrix een stokje voor gestoken! We realiseerden ons dat door de festiviteiten rond Koninginnedag, onze traditionele kinderspelen niet zo druk bezocht zouden worden. Onze Oranjecommissie besloot daarom om het pleinconcert  combineren met leuke bezigheden voor jong en oud, zo konden we iets leuks voor de kinderen doen en daar nog heel veel leuke dingen voor alle 'oudere kinderen' bij verzinnen! En daarmee was het idee van het Pleinspektakel geboren. Een concert van en voor iedereen van Netterden!

Poster


Het weer zat de afgelopen weken niet mee en we kunnen wel stellen dat we héél veel geluk hebben gehad. De zon stond hoog aan de hemel en dat was in de dagen ervoor (en erna) wel eens anders. We begonnen de dag ook vlot met een leuke mars genaamd "In Harmonie vereint". Deze mars zul je vanaf nu vaker horen, hij is gesponsord door ons erelid Jan en we vinden hem zo leuk dat hij in ons repertoire is opgenomen. Met zelfgebakken taart kon het publiek vervolgens genieten van de "Pirates of the Carribean", een medley van verschillende liedjes uit de gelijknamige film. Een pittig stuk en de muzikanten merkten snel dat je echt elk hoekje van je papiertje met een wasknijper vast moest maken als je de wind voor wilde zijn. Helaas ging dat niet bij iedereen even goed. Het ging snel verder met het luchtige Pophits.nl, met een medley van Nick & Simon, Jan Smit en Ilse de Lange. Daarop volgde Queens Park Melody, een mooi melodieus stuk van Jacob de Haan. Als afsluiting van ons programma speelden we "I go to Rio", heb je 'm herkent? Toegegeven, het klonk misschien wat anders maar dit is 'm:

YouTube-video Peter Allen - I go to Rio




Digital StillCamera
Digital StillCamera
Digital StillCamera




Daarna volgde het optreden van het jeugdkoor, de Walnootjes. Zij zongen onder andere een nieuw liedje van Kinderen voor Kinderen en een stukje uit Joseph, de musical.

Digital StillCamera


Aansluitend op het koor, kwamen de tamboers met de aspirant-vendeliers aangemarcheerd. Het optreden van de tamboers was zoals altijd strak uitgevoerd! Als extraatje wilden we vandaag ook de vendeliers erbij betrekken. Het kwam dan ook goed uit dat we een aantal jubilarissen te vieren hadden. De vendelierssectie van het Walburgisgilde is flink gegroeid en ze deden dan ook hun best om te laten zien wat ze al hadden geleerd.

Digital StillCamera
Digital StillCamera
Digital StillCamera


Natuurlijk mochten ook de jeugdleden van Concordia niet missen. De blokfluiters en ons jeugdorkest heeft zich trots aan het publiek gepresenteerd.

Digital StillCamera
Digital StillCamera

Als afsluiting van het concertgedeelte heeft het gemengd koor een aantal liederen ten gehore gebracht.

Digital StillCamera

Vervolgens was het een echt feest. De kinderen konden op kleedjes hun speelgoed verkopen. Uit betrouwbare bronnen heeft Concordia vernomen dat er op deze wijze flink wat botsautoritjes zijn verdiend. Het trekker-rijden voor de kinderen was ook erg in trek bij de dames. En Hein's veiling was weer eens bijzonder spannend, voor de aan-huis-serenade werd zelfs een record-bedrag van € 200,- geboden!
Digital StillCamera
Digital StillCamera
Digital StillCamera
















Digital StillCamera
Digital StillCamera
Digital StillCamera



Bent u één van de gelukkigen geweest die voor € 1,- de kerk hebben bezichtigd? Bij deze een klein voorproefje van het prachtige schilderwerk!

Digital StillCamera

Concordia wil iedereen bedanken, het was gezellig en daar hebben jullie allemaal aan bijgedragen! We hebben ons best gedaan om een geslaagd spektakel neer te zetten en dat is zeker gelukt!  Bovendien hebben we veel geld voor onze uniformen opgehaald en ook dat hebben we aan jullie allemaal te danken! En natuurlijk, tot slot het krattenstapelen:

Digital StillCamera
Digital StillCamera
Digital StillCamera
Comments