Nieuwe Uniformen (Januari, 2013)

Het komende jaar wil de fanfare gebruiken om geld op te halen voor nieuwe uniformen.

We zijn zeer gehecht aan onze huidige rode uniformen. Maar met het oog op de toekomst hebben we moeten concluderen dat we nu aan iets nieuws toe zijn. Onze redenen zijn als volgt.

Alle uniformen zijn helemaal op.

We hebben niet meer genoeg uniformen en vestjes om al onze (jeugd)leden in uniformen te steken. Dit probleem speelt al enige tijd en een aantal jeugdleden hebben daarom ook geen goed passende jassen of zelfs helemaal geen vestjes. Een aantal nieuwe vestjes of jassen maken is een té korte termijn oplossing en zal ook veel te veel kleurverschillen opleveren. Dan zie je er als korps niet netjes uit, verschuif je het probleem en maak je het alleen maar moeilijker om later alsnog iets nieuws aan te schaffen.

Vooral als men zich realiseert dat onze huidige uniformen al 22 jaar oud zijn, wordt wel duidelijk dat deze vroeg of laat een keer aan vervanging toe zijn en dat het niets oplevert om op korte termijn met slechte oplossingen op de proppen te komen. We hebben deze kwalitatief zeer goede uniformen met veel plezier gedragen, maar we zijn gewoon toe aan iets nieuws.

Door deze twee feiten, heeft de fanfare dus besloten om een eerste offerte bij een uniformenproducent te laten maken. Zo kunnen we beter inschatten hoeveel geld nodig is en hoe een uniform er anno 2013 zo ongeveer uit ziet. En we kunnen u alvast vertellen dat het in ieder geval anders is dan 22 jaar geleden!

Om u ook een idee te geven van wat zo een uniform kost, hebben we tijdens het nieuwjaarsconcert dit overzicht gemaakt.

Prijslijst nieuwe uniformen

 Pet€ 110
 Jas€ 325
 Broek € 110
 Rok€ 85
 Vest 
€ 115
 Blouse € 28
 Das € 15


Elk uniform kost dus ongeveer € 700,-. We zijn op zoek naar sponsoren en gaan dit jaar een aantal acties houden om geld in te zamelen. Het startschot werd gegeven met de veiling tijdens de Netterdense Top50 en met de verkoop van gebak tijdens het Nieuwjaarsconcert. We houden u via het Netternieuws en deze website op de hoogte van nieuwe acties en onze vorderingen. Zo zal het voor iedereen mogelijk zijn om een onderdeel van het uniform te sponsoren, dat kan een dure jas zijn, maar natuurlijk ook een stropdas of de witte pluim!

We bedanken de sponsoren die zich nu al hebben gemeld. We stellen uw betrokkenheid zeer op prijs!

Meer informatie zal gedurende het jaar volgen. Bedankt!