Bierfest 2023

Bierfest ’23

Wat een feest! Zaterdag 7 oktober was het eindelijk weer eens tijd voor een bierfeest. Onder het genot van een Maß, of twee, of drie, en een broodje braadworst, was het weer een supergezellig feestje in Netterden.

De avond begon natuurlijk met onze Egerländerkapel ‘Concordia’. Als eerste speelden we een mooie polka, Darinka.


Onze huisfotografe Silvia Simmes heeft weer prachtige foto’s gemaakt. Voor alle foto’s en grote formaten, kun je kijken in ons Google Foto Album.


We gingen verder met ‘Sing mit Toni’, een vrolijk liedje waar de zaal gezellig mee kon klappen. In dezelfde sfeer hebben we daarna meteen Rosamunde ten gehore gebracht. Een klassieker die je ook wel eens bij de Kloetenkrekels gehoord zult hebben!

Ook daarna een gouwe ouwe: Die schwarze Barbara! Dit keer helaas zonder Heino, misschien moeten we volgende keer eens polsen of hij samen met z’n Hannelore wil aanschuiven.


Trekken, niet duwen!

Bij ons volgende blokje werd de nodige spierspanning gevraagd. Het was tijd voor de Tiroler Holzhackenbuben (en meiden). Er moest gezaagd worden met een échte trekzaag! En wat ging het hard. Tenminste, dat was de bedoeling. Maar zelfs met de instructie van Mark: Het is een trekzaag, dus je moet trekken, niet drukken – tsja, het blijft lastig…

De eerste groep heren had een prima vorm, maar moest even in het ritme komen. Een goede prestatie!

Maar oh oh, daarna kwamen de experts opdraven. Groep 2 kan zo naar het Bayerische Wald verhuizen. Geen motorzaag meer nodig hoor! Met een topconditie en een goede samenwerking was het klusje zo geklaard!

En dan zou je denken, het derde koppeltje, goed voorbeeld doet goed volgen en eigen ervaring hebben ze ook. Moet goed komen. Maar nee, ze konden de hoge verwachtingen niet waar maken. Goede performance hoor, maar niet zo razendsnel als groep 2.

Tot slot hebben twee dames van de muziek nog een poging gedaan. Het was flink aanpoten hoor. Er waren twee grote kerels nodig om de stam vast te houden. Het leek wel alsof net dat ene stukje van de stam veel taaier was. Of begon de zaag stomp te worden? We zullen het nooit te weten komen. Helaas waren ook zij niet snel genoeg om van groep 2 te winnen.


Meteen daarna het volgende programmapuntje. Een liedje wat al sinds een paar jaar op het wensenlijstje van een aantal fans stond: Cordula Grün. Een echte Duitse Schlager die iedereen in de zaal wel mee kon zingen!

Eenmaal aangekomen in de Schlagers, mocht Atemlos van beroemdheid Helene Fischer niet missen. De sfeer zat er nu echt wel lekker in en iedereen in de zaal was volop van de avond aan het genieten!

En dan nog een highlight, de Polka-hit Böhmischer Traum. In Duitsland echt Kult geworden. En wat een supermooi nummertje blijft dat. Met mooie sierlijke melodietjes van de saxofoons en een gave bassolo. Niet alleen leuk om naar te luisteren, ook superleuk om te spelen!

Als laatste de hit Sieben Sünden, een aantal jaren geleden zeer succesvol gecoverd door DJ Ötzi. Ook Jan Smit kon het niet laten en heeft deze hit al vertolkt. Logisch dat wij dan ook aan dit illustere lijstje van bekende artiesten wilden aansluiten, toch?


Daarna heeft DJ Dylan Perloy de muzikale omlijsting van de avond vorm gegeven, en ook dat natuurlijk alleen met de leukste Deutsche liedjes.


Augen zu und durch!

Nadat de muzikanten het podium hadden verlaten, hebben we natuurlijk nog een paar spelrondes gedaan. Dit keer was het doel met gestrekte arm, een bierpul zo lang mogelijk vast te houden. Na elke ronde werd een winnaar gevonden en de sterkste twee winnaars hebben in de finale met maarliefst twee pullen een hele intense strijd gevoerd. Geëmancipeerd als wij in Netterden zijn, zijn we trots op een winnares (!) uit ons buurdorpje. Zelfs de sterkste heren uit Netterden, hebben het niet zo lang vol weten te houden als deze oersterke dame. Wat een prestatie!


Wat hebben we genoten van deze prachtige avond, met veel plezier, gezelligheid en zoveel leuke muziek. Bedankt allemaal, het was weer een knalfeest!

En tot slot, een giga bedankt aan alle vrijwilligers die ons met daadkracht en materiaal hebben gesteund! Hoe fijn dat jullie ons jaar na jaar blijven steunen en dit allemaal mogelijk maken!