Gerjo in Concert – 2022

Concertdatum: 5 juni 2022

In het jaar 2020 is Gerjo Seesink 25 jaar dirigent in Netterden. Honderden optredens hebben we samen gegeven. En Fanfare Concordia heeft het dankzij ‘onze Gerjo’ al ver geschopt. Al tientallen (jeugd-)leden hebben samen met Gerjo hun muziekdiploma’s gehaald. In een dorpje met maar 450 inwoners weet hij al jaren jonge muzikantjes te enthousiasmeren voor onze gezamenlijke passie.

Muzikale hoogtepunten zijn – tot nu toe – bijvoorbeeld het Nederlandse Fanfare Kampioenschap waar we vierde zijn geworden, en de promotie naar de vierde concertconcoursdivisie in 2015. In 2018 zijn we voor het eerst in de vierde concoursdivisie uitgekomen en hebben een fraaie score van 82 punten weten te scoren.


Het concert ter gelegenheid van Gerjo’s jubileum heeft helaas twee jaar op zich moeten laten wachten. Maar op eerste pinksterdag 2022 was het dan eindelijk zo ver. En zo gezellig, zo mooi, zo groots en zo veel kippenvel. Dat had niemand van ons verwacht. En aan Gerjo te zien, kon de dag voor hem ook niet meer stuk.

Gerjo lachend
Gerjo Seesink

Navigeer snel naar:
N.V.C. op zaterdag
Concordia op zondag
Harmonieën
Schutterij ‘De Eendracht’
Fanfares
Afsluiting
Sponsoren


Feestweekend

Ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van de Netterdense Voetbal Club (N.V.C) en Gerjo’s jubileum bij Fanfare Concordia, hebben de twee clubs de handen ineengeslagen en samen een heus feestweekend georganiseerd.


NVC op zaterdag

NVC bestaat 90 jaar

De zaterdag stond geheel in het teken van N.V.C.. In de ochtend stonden er springkussens en waterspelletjes voor de jeugdleden klaar. ’s Middags was er een mooie receptie met onder andere een speech van KNVB-ambassadeur Gerard van Balveren en een serenade met vendelhulde van de muziek en de schutterij. In de avond werd er tot diep in de nacht met ‘De Polband’ gedanst en gefeest.

Klik op de pijltjes voor nog meer foto’s in deze galerij.


Concordia op zondag

Gerjo-in-Concert

Zondagochtend begon dan eindelijk het langverwachte feestje van de muziek. Samen met 4 andere verenigingen waar Gerjo dirigeert. Het was een samenwerking van:

  • het B-orkest van Chr. Muziekvereniging Jubal Varsseveld
  • Harmonie Onderling Genoegen uit Etten
  • Schutterij De Eendracht uit Ulft (Oer)
  • Fanfare St. Gregorius uit Varsselder-Veldhunten
  • Muziekvereniging Fanfare Concordia uit Netterden

Peter Postma heeft het concert geopend en ons door het programma geleid. Lieke Braam heeft de verschillende muziekstukken aangekondigd, en wist telkens weer onze fantasie te prikkelen door elk stuk van een mooie introductie te voorzien. Ook heeft Gerjo aan Hein Simmes een envelop voor Stichting Femke Beats Lyme overhandigd. Femke is lid van Fanfare Concordia en strijdt al jaren tegen deze rotziekte.

Hein, de voorzitter van Stichting ‘Femke Beats Lyme’ neemt een envelop van Gerjo in ontvangst. Voor meer informatie over onze Femke, kijk op de website: https://femkebeatslyme.nl/

De twee harmonieën

Nadat Gerjo nog enkele mooie anekdotes over de afgelopen 25 jaar met ons deelde, beten de twee harmonieën (Varsseveld & Etten) de spits af met het concertwerk ‘Golden Peak’ – over een vulkanische wereld in het midden van Frankrijk. De muziek beschrijft de vitaliteit en de rust van de streek en alle secties kwamen regelmatig in de spotlights.

Vervolgens werd ‘Lady Gaga Dance Mix’ gespeeld. Hoewel ook de hit Poker Face werd gespeeld, was een pokerface absoluut niet nodig. Het klonk fantastisch.

Daarna werd Ed Sheeran’s ‘Perfect’ ten gehore gebracht. Een heel gevoelig arrangement met mooie vloeiende melodieën.

Als afsluiter werd door de harmonieën ‘God Save The Queen’ gepresenteerd. Een medley van de Rockband Queen. Het toeval wil dat in hetzelfde weekend het 70-jarig jubileum van de echte Queen, koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk, werd gevierd. Eén van de hoofdacts tijdens de jubileumfeesten aldaar was een concert van de Rockband Queen, met een performance voor het wereldberoemde Buckingham Palace in Londen. De coulisse in Netterden was misschien iets minder glansrijk, maar net als in Londen was er ook voor Jubal en Onderling Genoegen een staande ovatie.

Klik op de pijltjes voor nog meer foto’s in deze galerij.


Schutterij ‘De Eendracht’

Schutterij ‘De Eendracht’ uit Ulft/Oer bestaat uit tamboer- & trompetterkorps, bestuur, marketenzers en vendeliers. Super strak marcherend, en met de typische klankenl van een tamboer- & trompetterkorps een sterk contrast met de harmonieklanken van hiervoor. De Eendracht vertoonde 4 nummers, onder andere ‘Golden Day’ en ‘Fiesta Exotica’, een werk voor muziekwedstrijden tijdens schuttersconcoursen.

Klik op de pijltjes voor nog meer foto’s in deze galerij.


De twee fanfares

Na een korte pauze ging het programma door met Fanfare St. Gregorius, Varsselder-Veldhunten en Concordia, Netterden. Als eerste stuk werd het concourswerk ‘Festa Paesana’ gespeeld. Een welklinkend stuk van Jacob de Haan over een groot dorpsfeest, met klokgelui, marcherende muzikanten, en traditionele volksdansen.

Op een concert van Concordia mag een mars niet ontbreken. Het volgende stuk was dan ook de mars ‘Crans Montana’, een vrolijk deuntje welk menig muzikant alvast aan de komende kermis deed denken.

Daarna kwam een bijzonder stuk voor Gerjo. ‘Jesus Christ Superstar’ was het eerste stuk wat hij ooit in een orkest speelde toen hij bij ‘het grote orkest’ kwam. Destijds speelde hij nog hoorn, later is hij overgestapt naar trombone en tuba. Een echte rock opera die veel bekendheid geniet.

Het vierde en laatste stuk van de fanfares is een oude bekende voor de meeste Concordia-fans. ‘Böhmischer Traum’ blijft een speciaal plekje in onze muziekharten houden. De vrolijkheid en de prachtige sopraansaxofoons zorgen bij het publiek, maar ook bij onze dirigent Gerjo, altijd voor een lach. Als je goed luistert, kun je in deze polka de vogeltjes horen fluiten!

Klik op de pijltjes voor nog meer foto’s in deze galerij.


Cadeautjes & grote finale

Ook heeft onze jubilaris van voorzitter Mark Bruins twee mooie cadeaus in ontvangst mogen nemen. Een nieuwe dirigeerstok met gravure en een tegoedbon voor een nieuw dirigentenpak. Voorwaarde was daarbij wel dat de vier dames van Concordia’s bestuur voor advies mee worden genomen. Dat belooft dus een gezellig dagje uit te worden. Gerjo werd door de jeugd van Jubal ook verrast met een heuse slingerbestorming.

Mark heeft ook Elly Geurtsen en voetbalclub N.V.C. voor de goede samenwerking bedankt. Fotografe Silvia Simmes werd bedankt en mocht een bloemetje in ontvangst nemen.

Tot slot speelden alle vier harmonieën en fanfares samen nog de Mars: ‘Schemua Marsch’ en werd het concert beëindigd met een kneiterharde afsluiter, het bekende ‘Seven Nation Army’ van The White Stripes.

De toon voor de derde helft was daarmee gezet en dankzij DJ Dylan Perloy werd het een fantastisch feest waar we nog lang aan terug zullen denken. Van Stagediven tot gezellige schuitjes, alles kwam voorbij.

Klik op de pijltjes voor nog meer foto’s in deze galerij.


Bedankt aan iedereen die heeft meegeholpen dit evenement te organiseren.

Bedankt ook aan Peter, Lieke en Silvia voor de hulp bij het vastleggen van alle gebeurtenissen van deze prachtige dag.

Voor alle foto’s en grote formaten, kijk in het volgende Google-album: https://photos.app.goo.gl/mBJdeZSupRJwvPvt9

Sponsoren

Een overzicht van alle sponsoren zal z.s.m. volgen.