Nieuwjaarsconcert 2024

Het nieuwe jaar is alweer in volle gang en daar hoort natuurlijk ons nieuwjaarsconcert bij! Afgelopen zondag was het dan zover. Samen met Harmonie Onderling Genoegen uit Etten werd het een hele geslaagde ochtend.

Voordat we konden beginnen met ons repertiore heeft onze voorzitter Mark twee leden naar voren geroepen. Martha en Vera hebben recent hun examen gehaald. Martha heeft B gehaald. En Vera mag heel trots zijn op haar A examen! Daarmee mag ze vanaf nu met het orkest meespelen. Van harte gefeliciteerd dames!

Daarna zijn we snel begonnen met ons muzikale programma. Als eerste Fryske Fantasie, een mooie mix van meer of minder bekende deuntjes. Als tweede speelden we ‘A Musical Fantasy’, muziek die geïnspireerd is op musicalmuziek, met veel tempowisselingen en vrolijke melodietjes.

Vervolgens voor veel mensen een bekend liedje: Paradise van de wereldberoemde band Coldplay. En daarna kwam nog een medley met bekende geluiden: A Sixties Time Capsule, met gouwe ouwe zoals La Bamba en Twist & Shout. Als afsluiter van de eerste helft speelden we nog een medley van Suzan & Freek, met onze jeugdleden Sipke en Rik als special guests.


Het nieuwjaarsconcert is traditioneel het moment om onze jubilarissen te huldigen. Dit jaar zijn Myran, Lieke en Stan 12,5 jaar lid bij de vereniging. Martin mocht zijn 35-jarig jubileum vieren en Henry en Rob zijn al 40 jaar als actieve muzikanten bij de vereniging! Wat een geweldige prestatie. Allemaal van harte gefeliciteerd en bedankt voor de jarenlange gezelligheid!


Na een kleine pauze gingen we snel verder met het programma van onze gastvereniging Harmonie Onderling Genoegen uit Etten. Zij staan ook onder leiding van Gerjo en dat maakt het natuurlijk extra leuk! Ze trapten af met Everest van Jacob de Haan. Daarna volgden mooie melodieën van ‘Into the Storm’ en ‘The last of the Mohicans’. Hierop volgde een mooie spaanse mars, Gallito.

Het stuk ‘Pop City’ zorgde voor moderne popmuziek achtige klanken en er werd afgesloten met de bekende filmmuziek van Guardians of the Galaxy. Superleuk om ook weer eens mooie harmonie klanken in Netterden te horen!


Als het allerlaatste muziekstuk hebben we gezamenlijk de vrolijke Schemua Marsch gespeeld. Wat lekker om met z’n allen muziek te maken!

Daarna hebben we nog een kleine loterij gehouden en konden Arlena, Annemijn en Claudi leuke prijsjes uitdelen. Zo konden we nog een heel aantal mensen in het publiek extra blij maken met iets leuks!

En tot slot hebben we, zoals elk jaar, onze dirigent Gerjo bedankt voor zijn inzet!

En natuurlijk willen we ook ons publiek bedanken, dankjewel dat jullie weer in zo grote aantallen samen met ons er een mooie ochtend van gemaakt hebben. We hebben genoten!

Fotos: Silvia Simmes

Alle foto’s kun je terugkijken in ons foto-album. (Klik hier)