Pleinspektakel 2024Kijk voor alle foto’s in ons album via deze link!


Jaarlijks terugkerend en altijd een groot succes. Het was even spannend of we de sfeer op onze nieuwe locatie net zo goed konden vasthouden, maar dat is zeker gelukt. Wat een feest!

Wat hebben we genoten van de muziek, de gezelligheid en de leuke activiteiten. Bedankt allemaal voor de leuke gesprekken, het meedoen en de heerlijke dag!


Ons muzikale programma was als volgt:

  • Saint Triphon, een leuke mars
  • Contrasto Grosso, een mooi fantasiewerk
  • Good Friends, met leuke melodietjes
  • Summer of ’69, het bekende nummer van Bryan Adams
  • The Ultimate BeeGees, een echte dans-medley!
  • Märchenwalzer, onze prachtige vaandelwals

Tijdens de Märchenwalzer hebben we kunnen genieten van een optreden van de jeugdvendeliers van de schutterij. Ze hebben tijdens de Gelderse Kampioenschappen een gigantische score gehaald. Zo goed zelfs, dat het computersysteem van de jury het niet aan kon. Ga zo door jongens en meisjes!


Voor Henk en Joris, onze bas-spelers was het extra feest. Nog nét voor de kermis kregen ze allebei een nieuwe sousafoon uitgehandigd. Dat is bijna hetzelfde als een ringbas van vroeger, en wordt ook op de schouder gedragen. Hierdoor wordt het gewicht van het instrument goed over het lichaam verdeeld en kunnen onze twee stermuzikanten weer comfortabeler mee marcheren. Hun huidige concertbassen zullen in toekomst voor concerten in gebruik blijven. Ze hebben een betere klankkwaliteit, maar zijn door het gewicht en de vorm niet echt geschikt voor marcheren en spelen op straat. Gefeliciteerd heren! Veel plezier ermee!


Ook het legendarische kratten stapelen werd natuurlijk weer met veel inzet en verve uitgevoerd. De taart en de hamburgers waren weer heel lekker en het bier lekker koud! Al met al een zeer geslaagde dag. En ook dit jaar weer, veel geluk met het stralende zonnetje aan de hemel!